Fødevarer, der ikke forårsager abdominal fedt

Den type mad du spiser, kalorieindtagelse, stofskifte, genetik, køn og fysisk aktivitet spiller en rolle i, hvordan din krop gemmer fedt. Mænd har en tendens til at gemme mere fedt i deres abdominalområde end kvinder gør. En måde at reducere eller begrænse mængden af ​​fedt, der er lagret i dit abdominalområde, er at begrænse fødevarer med højt indhold af sukker, salt og mættede fedtstoffer, og forbruge flere fødevarer, der er højt i fiber og protein.

Leafy grøn grøntsag som broccoli, asparges, grønne bønner og spinat er højfibre, kalorier med lavt kalorieindhold, der ikke forårsager abdominal fedt. Grøntsager som disse indeholder uopløselig fiber. Uopløselige fibre fordøjes ikke af din krop, i modsætning til fedtstoffer, proteiner eller kulhydrater, som din krop bryder sammen og absorberer, ifølge Mayo Clinic. Uopløselig fiber passerer gennem dit fordøjelsessystem og bidrager ikke til fedtforøgelse i din abdominal region.

Hele-korn kulhydrater som havregryn, søde kartofler, brun ris og fuldkornsbrød og pasta er mindre tilbøjelige til at forårsage abdominal fedt på grund af deres fiberindhold. De fleste af disse fødevarer er højt i opløselig fiber. Opløselig fiber opløses i vand, der danner et gelignende materiale, der forårsager kolesterol og overskydende blodsukker at holde fast ved det og fjernes fra kroppen. Overskydende sukker i blodstrømmen opbevares som fedt i abdominalområdet og gennem hele kroppen. Forbrug af fødevarer højt i opløselig fiber kan hjælpe med at forhindre kroppen i at opbevare ubrugt sukker som abdominal fedt. Derudover frugter såsom æbler, appelsiner, grapefrugter og bær som mindre tilbøjelige til at forårsage abdominal fedt.

Fødevarer, der er højt i protein, men lavt i mættet fedt er også sunde valg. Æg eller æggehvider, magert kylling eller kalkunbryst, magert oksekød, fisk eller fedtfattige mejeriprodukter er animalske proteinindstillinger. Vegetabilske kilder til protein, såsom bønner, nødder og fuldkorn tilbyder sunde fibre, vitaminer og mineraler, ifølge Harvard School of Public Health. Fødevarer med højt proteinindhold indeholder aminosyrer, der opbygger muskelvæv. Jo mere muskelvæv du har jo højere dit stofskifte vil være, hvilket kan bidrage til at reducere abdominal fedt.

Hvad du spiser spiller en vigtig rolle i, om din krop vil gemme den som abdominal fedt. Men hvor mange kalorier der tages i dagligt, samt hvor mange kalorier du brænder gennem motion og aktivitet skal også tages i betragtning. Du kan spise endeløse mængder sunde fødevarer, der tilsyneladende ikke vil medføre mavefedt, men hvis du ikke udøver du, må du ikke forbrænde overskydende mavefedt eller hvis du er for forbrugende, kan din krop lagre fødevaren som fedt, der skal bruges til Energi senere.

Grøntsager

Kulhydrater

Protein

Overvejelser