Fødevarer, der skal undgås, hvis de er diagnosticeret med tuberkulose

Tuberkulose, eller TB, er en sygdom forårsaget af bakterier, der primært påvirker dine lunger. TB er usædvanlig i USA takket være effektive medicin og vaccinationer, ifølge University of Maryland Medical Center. Der er imidlertid flere tilfælde siden HIV / AIDS-epidemien. Potentielle symptomer på TB omfatter hævede kirtler, vejrtrækningsbesvær, vægttab, hoste, feber og kuldegysninger. Ud over hvile og medicin kan en sund kost, der er begrænset i visse fødevarer, forbedre dit opsving.

Fedtede fødevarer

Fedtede fødevarer, såsom stegt oksekød og kylling, bacon, pommes frites og løgringe, bidrager med store mængder af mættet fedtfedt i forbindelse med højt kolesterol og øget risiko for diabetes og hjertesygdomme. Fedtede fødevarer kan også forværre symptomer, der ledsager TB, såsom diarré, kramper og træthed i maven, ifølge Verdenssundhedsorganisationen. Dette er problematisk på mange måder, da alvorlig diarré kan føre til alvorlig dehydrering og beslægtede komplikationer. For de bedste resultater vælges bagt, broiled og dampet mad tilberedt uden smør, fedtfattig ost eller cremet sauce.

Trans-fedtsyrer

Transfedtsyrer eller transfedtstoffer er fedtstoffer skabt ved en proces, hvor der tilsættes hydrogen til vegetabilsk olie. I modsætning til de plantebaserede olier, de stammer fra, kan transfedtstoffer forårsage usunde kolesterolniveauer og inflammation. Eliminere transfedtsyrer fra din kost kan hjælpe med at reducere TB-symptomer, noter UMMC. For at undgå disse usunde fedtstoffer skal du undgå margarin, forkortelse, kommercielt tilberedte kager, kager, kager og kiks samt alle fødevarer, der indeholder en del af hydrogeneret vegetabilsk olie som ingrediens. Udskift disse typiske fødevarer med lavt fugtindhold og næringsstoffer med friske fødevarer, såsom frugt og grøntsager, for øgede fordele.

Raffinerede kulhydrater

Raffinerede kulhydrater som mel og sukker giver tomme kalorier eller kalorier uden næringsstoffer. Selvom beskedne mængder raffinerede kulhydratkilder ikke kan forårsage skade, især hvis du er begrænset til lavfibre fødevarer på grund af diarré, anbefaler UMMC, at de fleste TB-patienter undgår disse fødevarer for bedre wellness og symptomer. Fælles kilder til raffinerede kulhydrater omfatter beriget brød, korn, pasta og bagværk, instant rice og fødevarer og drikkevarer med rigeligt tilsat sukker, såsom almindelig sodavand, slik, sorbet, frosting, pandekage sirup, syltetøj og gelé. For yderligere fordele erstattes raffinerede kulhydratkilder med fiberrige fødevarer, såsom fuldkorn og stivelsesholdige grøntsager.

Koffein og alkohol

Koffein og alkohol kan gøre hvile og sove vanskelige, hvilket kan forsinke helbredelse fra TB. Overdriven koffein eller alkoholforbrug kan også have en diuretikum eller væskeskylling, effekt og forhindre dig i at indtage sundere drikkevarer, såsom vand, fedmælk eller ren juice. UMMC anbefaler, at TB-patienter bruger koffeinfri grøn te – en værdifuld kilde til antioxidanter – i stedet for regelmæssig grøn te til forbedret wellness.