Hvordan man undgår at fange en mavevirus

Viral gastroenteritis kaldes ofte maveinfluenza eller mavevirus. Mange forskellige vira kan forårsage viral gastroenteritis, herunder rotavirus, norovirus, adenovirus, sapovirus og astrovirus. Mavesvampen spredes gennem tæt kontakt med en forurenet person eller ved at berøre livløse ting, der er blevet forurenet med virussen. Der er også tegn på, at viral gastroenteritis kan spredes gennem luften. Maven virus er meget smitsom, og der er ingen sikker måde at undgå at blive smittet med. Med de rigtige forholdsregler kan folk i høj grad reducere deres chancer for at indgå i viral gastroenteritis.

Afstand dig selv fra andre, der har maveinfluenzaen. Da det ikke altid er muligt at undgå folk, der har maveinfluenzaen, stå et par meter væk for at reducere dine chancer for at opdrage virussen fra dem.

Vask dine hænder ofte, især før du spiser eller rører ved dit ansigt.

Undgå at dele håndklæder eller tøj med mennesker, der har maveinfluenzaen. Vaskeri tøj, der er blevet håndteret af eller båret af en person, der har maveinfluenzaen.

Undgå mad, der er blevet udarbejdet af en person, der har maveinfluenzaviruset og ikke deler spiseredskaber med den syge.

Steriliser eller udskift din tandbørste, når andre i dit hjem har maveinfluenzaen. Opbevar din tandbørste væk fra syge folkes tandbørster. For at sterilisere din tandbørste, blød det i isopropylalkohol i fem minutter og skyll grundigt i rent vand.

Desinficer almindeligt berørte varer i dit hjem og kontor. Dørhåndtag, kølehåndtag, vandhanerhåndtag, toiletter, fjernbetjeninger, telefoner, computerens tastaturer og computermus er ofte berørt elementer, der ofte er forurenet med maveinfluenzaen. Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC) anbefaler desinficering af genstande “med klorblegemiddelbaserede rengøringsmidler.” Hvis du er interesseret i et grønnere alternativ til klorblegemiddel, skal du bruge hydrogenperoxid til at desinficere husholdningsoverflader. Miljøstyrelsen (EPA) lister hydrogenperoxid som et produkt, der effektivt dræber maveinfluensaviruset. Enhver af styrken af ​​hydrogenperoxid, der sælges på dit lokale apotek til menneskebrug, er egnet til brug som husholdnings desinfektionsmiddel.

Pas godt på dig selv for at holde dit immunsystem i orden. Drikke seks 8 oz. Glas væsker om dagen, spis masser af friske frugter og grøntsager og få seks til otte timers søvn om natten.