Fem-dages banebrydende træning

Spor og felt består af løb, hoppe og kaste arrangementer. Fælles kastende begivenheder er spyd, diskus, skudt sæt og hammerkast. Kastere skal have styrke i deres øvre og nedre krop, som de kan udvikle ved hjælp af medicinskugler og frie vægte. De skal også være fleksible. Følg en 5-dages træningsplan for at forbedre din styrke og øge afstanden til dit kast.

plyometrics

Throwers kan drage fordel af at udføre plyometrics for at skabe et mere kraftfuldt eksplosivt kaste, uanset om det er til diskus, skudt eller spyd. Nogle øvelser for at gøre dit bryst, skuldre, arme og ryg mere eksplosiv er hurtige pushups. Hurtige plyometriske pushups kræver, at du gør en normal militær pushup, men start dig selv et par centimeter væk fra gulvet og klapper dine hænder ind imellem hver rep. Du kan også prøve brystpas og overhead passerer med en medicin bold. Plyometrics kan udføres dagligt.

Overkropsstyrketræning

Fokus på styrketræning for din overkrop to til tre dage om ugen, hvilket giver mindst en hviledag i mellem træning for at lade dine muskler komme sig. Brug tungere vægte til at skabe mere styrke i din overkrop, så du kan kaste længere. Øvelser som bænkpressen, lat pull-downs, biceps krøller, triceps forlængelser og den russiske twist er alle effektive øvelser til sporkastere. Gør tre sæt på otte til ti gentagelser.

Underkropsstyrketræning

Sporkastere skal også have lavere kropsstyrke. At kunne effektivt overføre strøm fra din underkrop til din overkrop er nøglen til at øge afstanden for kastet. Squats, dead lifts, hamstring krøller og ben forlængelser er effektive øvelser. Brug tungere vægte og lav tre sæt på otte til ti gentagelser. Arbejd din overkrop en dag, så din underkrop det næste.

Fleksibilitet

Stretching tager normalt en bagsæde til træning. Det er dog vigtigt at forbedre din ydeevne. Sørg for, at din krop er varm, før du udfører stretch. Stræk efter din træning for at forbedre din fleksibilitet og bevægelsesområde. Hold hver strækning i 30 til 60 sekunder. Strek til punktet mildt til moderat ubehag, du skal ikke føle smerte. Ved at øge dit bevægelsesområde kan du kaste længere og mindske risikoen for skade.