Hvor lang tid skal jeg udøve for at hjælpe acne?

Forsøg på at rydde op i tilfælde af acne kan være frustrerende, men motion kan hjælpe med at fremskynde processen. Ideen kan virke kontraintuitiv på grund af den sved du producerer, mens du arbejder, men så længe du vasker efter træning og tager nogle forholdsregler, bør aktiviteten gøre din hud mere god end skade.

Hvordan træning hjælper din hud

Øvelse kan hjælpe med at forbedre din hud af flere grunde. Når du sveder, for eksempel træner åbner dine porer – og det er tilstoppede porer, der forårsager acne. Motion øger også din puls, hvilket øger blodgennemstrømningen og nærer din hud. Derudover kan træning hjælpe med at reducere eller forhindre stress. Din krop frigiver hormoner, når du er stresset, der kan forårsage acne.

Skriv over tid

Der er ingen særlig træningstid, der er bedst for at hjælpe acne, men den slags motion betyder noget. Dr. Mehmet Oz anbefaler en “krævende” træning for at hjælpe med at udrydde porerne. Hvis du laver træmølle sprint intervaller, kan du gøre en kraftig træning på 20 minutter. Hvis du er vægttræning, og du tager flere minutters hvil mellem sæt, skal du muligvis træne i dobbelt så lang tid at kalde din træning kraftig. Hvis du er i tvivl, følg retningslinjerne for centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse og udfør mindst 150 minutters kraftig træning om ugen eller 300 minutters moderat aktivitet.

Vask efter udøvelse

Sved under træning gør ikke acne værre, men at efterlade det på huden kan det føre til en pause. Det kan blandes med olier og bakterier for at forværre tilstanden. Bruser med sæbe straks efter din træning. Hvis du skal forsinke vaske, skal du anvende en astringent, der indeholder hekseskal på dine problemområder, eller brug en medicinsk pude designet til at behandle acne. Efter brusebadet skal du blanke akneområderne forsigtigt med et håndklæde.

En Ounce of Prevention

Selv om motion selv er godt for din hud, kan visse ting du gør under træning forårsage problemer, hvis du er tilbøjelig til at få acne. For at forhindre disse problemer må du ikke have makeup, mens du træner, men bære solcreme, der ikke tilstopper dine porer, hvis du træner udendørs. Overdreven sol eksponering er en anden potentiel årsag til tilstoppede porer. Bær løse tøj for at undgå chafing, men hold din cykelhjelm tæt af samme grund. Brug naturlige fibre, såsom bomuld, medmindre din syntetiske beklædning er specielt designet til at væge sved af huden.