Hvordan påvirker vitamin k blodpropper?

K-vitamin refererer til en gruppe af fedtopløselige vitaminer, der spiller en afgørende rolle i blodkoagulation. De virker som en medfaktor for syv K-vitaminafhængige koagulationsfaktorer, fordi uden K-vitamin er dit blod ikke i stand til at størkne. Du får vitamin K fra en række fødevarer i din kost. Rige kilder omfatter lever, grønt greens, broccoli, kale, kål og asparges. K-vitamin får blodet til at koagulere og derved reducere risikoen for blødning. Denne effekt kan interagere med visse lægemidler.

Blood Clotting Interactions

Nogle personer risikerer at udvikle farlige blodpropper, hvilket kan føre til hjerteanfald eller slagtilfælde. Hvis dette er tilfældet, kan din læge ordinere en blodfortynder. Hvis du er ordineret til en blodfortynder, skal du undgå at tage vitamin-K-kosttilskud. Det kan også være nødvendigt at undgå vitamin K-rige fødevarer. K-vitamin blokerer effekten af ​​blodfortyndende medicin warfarin, som kan øge risikoen for koagulering, ifølge University of Maryland Medical Center.