Sjov smag i munden og vægttab

Da du startede på din vægttabsrejse, havde du ingen anelse om, at en af ​​de mulige bivirkninger ved at tabe sig, kan være en usædvanlig smag i munden, der almindeligvis beskrives som en metallisk smag, som regel ledsages af halitose eller dårlig ånde. Især hvis din vægttabstrategi indeholder en lav-carbohydrat, højprotein diætplan, så vil du sandsynligvis opleve denne uønskede virkning.

Når du er på lavt kulhydrat / højprotein kost, er målet at skabe en tilstand kaldet ketose, som er nedbrydning af fedt i ketoner. Når ketoner kommer ind i din urin og spyt, kan det forårsage en metallisk smag og dårlig ånde at danne. Ketoseprocessen har tendens til at være vanddrivende i naturen og skaber derfor en større risiko for dehydrering. Dehydrering sænker spytproduktion, som kan føre til en stigning i bakterievæksten, der er ansvarlig for dårlig ånde.

Hvis du ikke er på en begrænset kulhydrat kost, kan en anden årsag til den usædvanlige smag i din mund og halitosis være din mad generelt. Når du tygger din mad, kan nedbrydning af disse fødepartikler sidde fast mellem dine tænder og skabe lommer af bakteriel vækst, hvilket giver en ubehagelig smag og lugt. Andre fødevarer, som dem, der indeholder hvidløg og løg, fordøjes og absorberes i blodbanen, transporteres til lungerne og udstødes gennem vejret. Men hvis du ikke er på vægttabsdiæt og udvikler en usædvanlig smag i munden og Dårlig ånde, kan du blive nødt til at konsultere din læge for at sikre, at dine symptomer ikke skyldes et mere alvorligt helbredsproblem.

En anden årsag til dårlig ånde og en langvarig ubehagelig smag i munden er en tilstand kaldet xerostomi, som er tør mund. Spyt hjælper med at holde munden renset for bakterieproducerende fødevarepartikler. Tør mund opstår, når produktionen af ​​spyt falder. Visse lægemidler, som foreskrevne appetitundertrykkende midler, kan forårsage tør mund. Din tandlæge kan muligvis ordinere en kunstig spyt erstatning for at afhjælpe dette problem.

Mens der er nogle kortsigtede vægttab fordelene ved en lav-kulhydrat / high-protein diæt, kan en velafbalanceret kost, der omfatter frugt, grøntsager, fuldkorn, magre proteiner og sunde fedtstoffer hjælpe dig med at opnå en sund vægt, mens du eliminerer Ubehagelige bivirkninger ved oral hygiejne. Andre metoder, der kan være nyttige til at kontrollere den usædvanlige smag i munden og ketoninduceret halitose, drikker rigeligt med vand og tygter persille persille eller mynte.

Vægttab gennem ketose

De fødevarer, du spiser

Tør mund

Opdatér din vejrtrækning