Fødevarer, der skal undgås med en overaktiv skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen, der er placeret i fronten af ​​din nakke, producerer hormoner, som hjælper dit stofskifte. Hvis din er overaktiv, en tilstand kendt som hyperthyroidisme, kører din stofskifte for hurtigt, hvilket forårsager symptomer som et hurtigt hjerterytme, angst, åndenød og søvnløshed. Ud over enhver nødvendig medicinsk behandling kan en sund kost, der er begrænset i visse fødevarer, hjælpe med at minimere dine symptomer.

Mens fødevarer påvirker mennesker med hyperthyroidisme forskelligt, forbruges fødevarer, din krop er allergisk over for kan forværre dine symptomer. Hvis du har mistanke om, at en fødevareallergi er i spil, anbefaler University of Maryland Medical Center at fjerne potentielle allergener, såsom mejeriprodukter, soja, majs og kemiske fødevaretilsætningsstoffer, fra din kost. Du kan også søge lægeundersøgelse eller deltage i en guidet eliminerende kost med din læge eller diætist. Hvis du tester positivt, undgå alle fødevarer, der indeholder allergenet.

Når de forarbejdes til at skabe raffinerede korn, mister kornet værdifulde næringsstoffer, såsom B-vitaminer, som spiller en vigtig rolle i forvaltningen af ​​hypertyreose. Som højglykæmiske fødevarer kan raffinerede korn forårsage pigge og dråber i dit blodsukkerniveau, der udløser eller forværrer humørsvingninger. For at undgå disse virkninger og høste rigelige næringsstoffer i processen, erstatte raffinerede korn, såsom hvidt mel og instant ris, i din kost med fuldkorn, såsom quinoa, havre og vild ris. Undgå brød, pasta, korn og andre pakkede stivelser, der angiver et raffineret korn, som beriget eller hvedemel som hovedbestanddel.

Delvist hydrogeneret olie er et andet navn på kunstige transfedtstoffer, som kan skade dit kardiovaskulære helbred, hvilket øger risikoen for type 2 diabetes og hjertesygdomme. Undgå eller eliminere transfedtstoffer kan forbedre dit hjertes sundhed og potentielt reducere hypertyreose symptomer. Fælles kilder til de usunde fedtstoffer omfatter kommercielt lavede kager, kiks, kager, fransk fries, donuts, margarine og enhver fødevare, der indeholder delvis hydrogeneret olie som ingrediens. Indsæt sunde fedtkilder, såsom nødder, frø, olivenolie, avocado og olieholdig fisk, i stedet for din kost.

Som stimulant kan koffein forværre de overaktive skjoldbruskkirlssymptomer, såsom angst, søvnløshed og hjertebanken – især når de indtages i store mængder. University of Maryland Medical Center anbefaler at undgå koffein, før du taler med din læge, fordi det også kan interagere med din medicin. Fælles kilder omfatter energidrikke, kaffe, sort te, chokolade og kaffe-flavored is og slik. Byt ud sort te og kaffe i din kost med urtete. I stedet for sukkerholdige sodavand har du mousserende eller fladt vand med citron. I stedet for kaffe-flavored slik, har en beskeden del af tørret frugt.

Mens beskedne mængder af slik er tilbøjelige til at være harmløse, kan ofte spise eller store mængder af tilsat sukker kompensere for dit blodsukker og forværre hyperthyroidism symptomer. For at tilfredsstille din søde tand, skal du have frisk frugt, smoothies eller bagt søde kartofler i stedet for sukkerholdige retter, såsom slik, søde drikkevarer, frostede desserter og pandekage sirup.

Food Allergens

Raffinerede korn

Hydrogeneret vegetabilsk olie

Koffeinholdige fødevarer og drikkevarer

Sukkeragtige slik