Galdeblære symptomer og koffein

Galdeblæren gemmer gal fremført af leveren. Galde hjælper dig med at fordøje fedtstoffer. Under fordøjelsen går galde fra din galdeblære til tyndtarmen gennem den cystiske kanal og den fælles galde. De mest almindelige årsager til galdeblære symptomer er gallesten og galdebetændelse, ifølge University of Maryland Medical Center. Koffein kan forhindre galdesten.

Gallesten og koffein

Gallesten er faste sten dannet i galdeblæren lavet af kolesterol, galdesalte og calcium. Gallesten kan være mindre end et sandkorn eller så stort som en golfbold. Nylige forskning tyder på, at koffein kan medvirke til at mindske risikoen for galdesten, ifølge University of Maryland Medical Center. Koffein ser ud til at stimulere galdeblærens sammentrækning og strømmen af ​​galde, hvilket forhindrer galde fra at krystallisere til gallesten. Kontakt din læge inden du øger koffeinindtaget.

Galdeblærebetændelse og koffein

Gallblærebetændelse opstår, når gallestenene blokerer den fælles galdekanal og den cystiske kanal, der fører til en infektion. Drikke kaffe kan forværre symptomerne på galdeblærebetændelse. Kaffe forårsager den betændte galdeblære til kontrakt, hvilket fører til alvorlig smerte i den øverste højre del af maven. Smerten kan udstråle fra din mave til højre skulder. Hvis din galdeblære er betændt, kan lægen råde dig til at undgå koffeinholdige drikkevarer som kaffe, te, cola og energidrikke.

Gall Stones Symptomer

De fleste galdestener forårsager ikke symptomer. Gallbladder symptomer opstår normalt, når gallestener blokerer cystisk kanal eller almindelig galde kanal. Det mest almindelige symptom på gallesten er øvre højre mavesmerter, der kan spredes til overkroppen eller skulderbladet. Smerten opstår normalt inden for få minutter af et måltid. Smerten kan være alvorlig nok til at forhindre dig i at tage normale eller dybe vejrtrækninger, ifølge University of Maryland Medical Center. Kontakt din læge for yderligere evaluering.

Gallblærebetændelse Symptomer

Symptomer på galdeblærebetændelse opstår normalt efter et højt fedtindhold. Du kan opleve symptomer som alvorlig øvre højre mavesmerter, der udstråler til ryggen, ømhed over din mave, når det berøres, høj feber, kulderystelser, abdominal oppustethed, appetitløshed, kvalme og opkastning, ifølge University of Maryland Medical Center. Hvis du bemærker disse symptomer, skal du søge omgående lægehjælp.