Høje skjoldbruskkirtelsymptomer

Skjoldbruskkirtlen producerer hormoner, der har forskellige virkninger på kroppen. Disse hormoner kaldes T3 og T4 for kort, men T3 er den mere aktivt tilgængelige form, og T4 omdannes til T3, hvor det er nødvendigt. På et normalt produktionsniveau hjælper thyroidhormonerne med at regulere mange af kroppens metaboliske aktiviteter. Eksempler på skjoldbruskkirtel-påvirket proces indbefatter gavnlige virkninger på knogleomsætning, bevægelse af mad gennem fordøjelseskanalen, muskelkompetenceens evne til at indgå kontrakt og kontrol med vejrtrækningsmønster og puls. På grund af disse varierede effekter, når der produceres for meget thyreoideahormon, kan den berørte person lide en lang række symptomer. Hyperthyroidisme eller en høj skjoldbruskkirtlen kan også være kendt som en overaktiv skjoldbruskkirtlen eller thyrotoksicose.

Metabolske virkninger

Vægttab er et almindeligt symptom på høje skjoldbruskkirtonhormoniveauer, selv om den berørte person generelt har en forøget eller normal appetit. På den anden side kan en øget appetit faktisk forårsage vægtforøgelse, især hos unge. Forøgelsen i appetit skyldes en stigning i energiforbruget af kroppen, der udløses af overskydende thyreoideahormon. Denne overdrevne energiforbrænding gør kroppen også varmere end normalt, hvilket gør mange mennesker med en overaktiv skjoldbruskkirtlen mindre tolerant af varme omgivelser. En tremor kan også være til stede, hvilket er en manglende evne til at holde musklerne stadig. Nogle mennesker lider af hjertebanken, som beskriver at være opmærksom på dit hjerteslag, og en hurtigere end normal hjertefrekvens er også almindelig. Sveden er et andet muligt symptom.

Fordøjelsesproblemer

En overaktiv skjoldbruskkirtlen kan udløse fordøjelsessystemet til at blive mere aktiv end normalt. Det betyder, at mad og vand løber hurtigere gennem kroppen og producerer symptomer som for store tarmbevægelser og flere ture på toilettet for at urinere. Følelse mere tørstig end normalt eller oplever diarré eller opkastning er også mulige symptomer, og i sjældne tilfælde er mavesmerter et symptom. Nogle mennesker finder, at de har problemer med at sluge, og dette er forbundet med tilstedeværelsen af ​​en goiter, hævelsen i nakken på grund af skjoldbruskkirtlen forstørrelsen.

Følelsesmæssige virkninger

Unormalt højt skjoldbruskkirtonhormoniveauer kan gøre den berørte person mindre følelsesmæssigt stabil end normalt og mere tilbøjelige til at føle sig nervøs. Personen kan også blive hyperaktiv som et resultat af sygdommen. Irritabilitet er et andet muligt symptom, som det er en manglende evne til at koncentrere sig eller være ude af stand til at sove normalt.

Muskelproblemer

Overdreven thyreoideahormon har tendens til at producere muskelsvaghed, især i de stærke muskler i lårene og overarmene. Det er de muskler, der er mest magtfulde at stå op af en stol eller i at løfte armene over hovedet. Et andet almindeligt symptom er overdreven træthed.

Forskelle i mænd og kvinder

Nogle mænd med høje skjoldbruskkirtleniveauer kan opleve erektil dysfunktion eller brystforstørrelse. Kvinder kan opleve, at deres perioder bliver lysere end normalt eller forsvinder helt, hvilket kan have en negativ indflydelse på frugtbarheden.

Mange mennesker med høj skjoldbruskkirtel aktivitet har Graves sygdom. Denne type hyperthyroidisme skyldes, at antistoffer fejlagtigt er knyttet til skjoldbruskkirtelen og signalering til kirtelet for at producere mere hormon end normalt. Ifølge “Kumar & Clarks kliniske medicin” kan personer med hyperthyroidisme i Graves sygdom have øjenproblemer som bulende øjne eller svag øjenbevægelse. Selvfølgelig kan de generelle hyperthyroidisme symptomer også være til stede.

Graves sygdom