Hvor mange kalorier bruger fordøjelsen op?

Den termiske effekt af mad refererer til mængden af ​​energi, som din krop bruger til at fordøje, absorbere og bortskaffe den mad, du indtager. Overvej dette driftsomkostningerne ved at arbejde med fordøjelsessystemet, en af ​​de få omkostninger i livet, du kan være glad for at betale. Du brænder nogle af de kalorier du spiser for at fordøje og eliminere fødevaren.

Termisk effekt

Den samlede termiske effekt af fødevarer anslås at være i gennemsnit omkring 10 procent af dine samlede kalorier, ifølge WorldFitnessNetwork.com. Hvis du indtager 2.000 kalorier i løbet af dagen, vil ca. 10 procent eller ca. 200 kalorier blive brugt til at fordøje, absorbere, metabolisere og eliminere den pågældende fødevare.

Typer af mad

Forskellige typer fødevarer kræver forskellige mængder energi til at behandle, ifølge WorldFitnessNetwork.com. Fedtstoffer har en termisk effekt på ca. 3 procent. Hvis du spiser 100 fedt kalorier, vil kun 3 kalorier blive brugt fordøje fedtet. Fiberholdige grøntsager og frugt har en termisk effekt på ca. 20 procent, mens proteiner har en termisk effekt på ca. 30 procent. Hvis du spiser 300 proteinkalorier, vil du forbrænde 90 kalorier fordøjende proteinet.

Kropssammensætning

Antallet af kalorier du bruger i fordøjelsen afhænger af din kropssammensætning. Dem med større muskelmasse brænder mere kalorier fordøjende mad end dem, der har mere fedt, ifølge ShapeSense.com.