Hvordan kan motion og sund kost gøre dig i live længere?

Der er ingen surefire garanti for, at ethvert enkelt valg du laver, vil hjælpe dig med at leve længere. Genetiske risikofaktorer, ulykker og miljøgifter kan alle forkorte dit liv. En sund kost og regelmæssig motion er dog to af de mest effektive skridt, du kan tage for at øge dine odds for et længere liv.

Bedre kardiovaskulær sundhed

God kardiovaskulær sundhed kan medvirke til at reducere risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde, blodpropper, kongestivt hjertesvigt og andre hjertesygdomme. Øvelse hjælper med at forbedre dit hjertes sundhed ved at forbedre cirkulationen, sænke dit blodtryk og regelmæssigt udøve dine hjertemuskler. Sammen med en sundhedsdiæt er fordelene endnu stærkere. Ved at eliminere fedtfattige fødevarer kan du reducere din risiko for atherosklerose, højt kolesteroltal og andre lidelser, der bidrager til dårligt hjertesundhed.

Bekæmpelse af kræft

Kræft er en ledende dødsårsag i USA, men den rigtige kost og motion kombination kan reducere din risiko. Øvelse er særlig nyttig til bekæmpelse af bryst- og tyktarmskræft, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Desuden kan en diæt rig på mørke bladgrønne hjælpe med at nedsætte din kræftrisiko.

Undgå og reducere fedme

Spise sunde, kaloriføde fødevarer kan hjælpe dig med at trimme din talje og reducere din risiko for fedme. Når du er parret med regelmæssig motion, er du dog mindre tilbøjelig til at blive overvægtig. Fedme er forbundet med en række sundhedsmæssige problemer, lige fra ledsmerter til mere alvorlige tilstande som diabetes og hjertesygdomme. Ved at kontrollere din vægt med kost og motion reducerer du din risiko.

Forebyggelse af kroniske sygdomme

CDC rapporterer, at regelmæssig motion kan medvirke til at reducere risikoen for kroniske og potentielt livstruende tilstande som diabetes. Det reducerer også din risiko for ledsmerter, osteoporose og arthritis. Selv om disse forhold ikke er livstruende, kan de undergrave din evne til at bevæge sig, mindske din evne til at motionere og potentielt sænke din forventede levetid.

Forbedring af mental sundhed

Ifølge CDC kan regelmæssig fysisk aktivitet reducere risikoen for psykiske sygdomme og hjælpe med at reducere symptomer hos mennesker, der allerede har disse lidelser. Ud over risikoen for selvmord, der kommer med mange psykiske sygdomme, rapporterer The Dartmouth Institute, at alvorlige psykiske lidelser reducerer levetiden med 25-30 år. Tre procent af amerikanerne har disse livstruende sygdomme, og regelmæssig motion kan bidrage til at forbedre både prognose og lang levetid.