Hvordan påvirker øvelsen det kardiovaskulære system?

Når du engagerer dig i fysisk aktivitet, påvirkes det kardiovaskulære system uhyre. De pumpe muskler i dit hjerte, musklerne i din skeletstruktur, dine blodkar og røde blodlegemer vokser alle i størrelse eller antal, når du udfører regelmæssig motion. Det er gennem denne stadige forandringsproces, at din krop vil begynde at transportere mere blod, ilt og næringsstoffer og også øge dets evne til at fjerne affald fra det. Holde dit kardiovaskulære system sundt gennem motion hjælper med at forhindre alvorlige sundhedsmæssige forhold som hjerteanfald og slagtilfælde.

Det kardiovaskulære system, også kendt som kredsløbssystemet, omfatter hjerte og blodkar og fungerer som transportsystem i din krop. Inden for det kardiovaskulære system arbejder dit hjerte for at pumpe blod gennem en enorm struktur af blodkar, blod leveres også til alle dele af din krop, det sender ilt, fordeler næringsstoffer, samler affaldsmaterialer og kæmper bakterier.

Enhver sygdom, der involverer hjertet eller blodkaret, betragtes som hjertesygdom. Ifølge American Heart Association har næsten 80 millioner mennesker i USA en eller anden form for hjerte-kar-sygdom. Det hævder livet for mere end 2,4 millioner amerikanere hvert år – hvilket betyder hvert 34 sekund, dør nogen af ​​hjerte-kar-sygdomme. Dit hjerte er en mægtig enhed, der slår for at holde din krop i gang. Dit hjerte fungerer som en pumpe og sender blod til dine organer, væv og celler gennem hele kroppen. Når det kommer til det, afhænger hjertet af din tilstand hovedsageligt af dit livsstil valg.

Når du udfører regelmæssig fysisk aktivitet, vil dine lunger gradvist vokse stærkere. Når din udholdenhed stiger gennem motion, begynder din krop at overføre større mængder ilt til dine muskler. For at dette skal opnås, skal den type motion du inddrager involvere brugen af ​​dine store muskelgrupper, såsom musklerne i dine ben, og hovednøglen er, at den er vedvarende. Når din krop har en bedre fysisk form, vil du have den nødvendige energi og udholdenhed for at give dig mulighed for at opfylde ønskede opgaver.

Undersøgelser har vist, at for at opnå et sundt, stærkt hjerte skal du deltage i regelmæssig aerob træning mindst tre dage om ugen, hver session varer mindst 30 minutter. Der er en række aerobic øvelser du kan udføre som at gå, jogge, svømme, cykle og vandre. Ved at vælge en aktivitet, du nyder, vil du være mere tilbøjelig til at udøve hver dag.

Funktionen af ​​det kardiovaskulære system

Hjerte sygdom

Din lunger og iltkapacitet

Øvelse til forebyggelse af problemer med kardiovaskulær sundhed