Sundhedsmæssige risici for babyen efter et c-afsnit

Der er mange årsager til en c-sektion, herunder en baby, der er for stor til at passe sikkert gennem vagina, langsom arbejdskraft, en infektion som hiv eller fosterskader. Desværre er visse sundhedsrisici forbundet med den kirurgiske procedure og medicin, der anvendes under en kejsersnit.

Spædbørn, der er født via kejsersnitt, kan udvikle åndedræts- og åndedrætsproblemer som tachypnea. Denne tilstand opstår, fordi lungevæsken, der normalt klemmes ud, når barnet passerer gennem fødselskanalen, forbliver i lungesækkene. Dette gør det svært for barnet at indånde ilt korrekt og få ham til at trække vejret hurtigere eller uregelmæssigt. En baby kan også flare hans næsebor, grunt eller stønne. Du kan også bemærke, at hans hud trækker sig hurtigt op i ribbenene, når han trækker vejret.

Børns, der leveres af c-sektionen, kan være udsat for gulsot, især hvis barnet var for tidligt. Denne tilstand medfører, at huden og øjnene bliver gullige i farve. Det udvikler sig, når pigmentet, der hedder billirubin, bygger op i blodet. Leveret af en nyfødt baby kan have svært ved at behandle denne billirubin. Selv om denne tilstand ikke gør ondt på en baby, kan det forårsage alvorlig hjerneskade, hvis den ikke behandles.

Apgar-testen er den første test, der gives til en nyfødt baby. Det vurderer dit barns puls, åndedræt, udseende, aktivitetsniveau og grimas respons. Desværre kan en baby, der er leveret via kejsersnitt, allerede have været i nød eller ikke stimuleret i det samme, som hun ville have været, hvis hun var blevet leveret vaginalt. Dette kan få hende til at score lavt på Apgar. En læge bliver nødt til at overvåge hendes tilstand eller give ekstra akutpleje.

Den anæstesi, der anvendes under kirurgisk indgreb i et c-afsnit, kan påvirke nogle nyfødte. På grund af beroligende kan barnet være trægt eller inaktivt. Dette kan gøre det vanskeligt for en baby at låse på under amning, hvilket kan skabe fodringsproblemer og frustration. Derudover anfører den amerikanske graviditetsforening, at anæstesien kan forårsage, at spædbarnets hjertefrekvens varierer eller at respirationen bliver deprimeret.

Åndedrætsspørgsmål

Gulsot

Lav Apgar Scores

Bivirkninger af anæstesi