Sundhedsproblemer og manglende motion

Vi ønsker alle at holde vores kroppe unge og sunde, så vi kan leve længe, ​​lykkelige og tilfredsstillende liv. Der er så mange ødelæggende sundhedsforhold – diabetes, hjertesygdomme, slagtilfælde, kræft – der truer et langvarigt og sundt liv. Der er en simpel ting, du kan gøre hver dag for at hjælpe dig med at afbøde de sundhedsmæssige problemer og beskytte din krop mod skade og forringelse: motion.

Ifølge American Heart Association øger manglen på motion øget risiko for hjerteproblemer – specielt koronararteriesygdom, hvor arterier bliver tilstoppede med kolesterol og andre fede materialer og forhindrer tilstrækkelig blodtilførsel til hjertet. Men at komme ud på sofaen i stedet for at få regelmæssig motion øger risikoen for yderligere risikofaktorer for kronisk hjertesygdom, herunder højt blodtryk og kolesteroltal, overvægt og udvikling af diabetes.

Hvis du ikke træner, sætter du dig i fare for at udvikle en række alvorlige helbredstilstande. Men hvis du får regelmæssig fysisk aktivitet, er det modsatte sandt – du beskytter dig selv mod disse sygdomme og forbedrer dit helbred. Regelmæssig motion kan beskytte dit hjerte, holde blodtrykket og kolesteroltalene sunde, opretholde en sund kropsvægt og beskytte mod diabetes. Alle disse problemer er risikofaktorer for at lide et slagtilfælde, så motion hjælper også med at beskytte mod slagtilfælde. Motion hjælper også med at beskytte mod depression og hjælper dig bedre med at håndtere stress.

Selv en lille øvelse kan beskytte dig mod dårligt helbred. AHA siger, at du kun skal have ca. 30 minutters motion de fleste dage i ugen. Prøv at skubbe dig selv for at gøre mere for endnu bedre fysisk kondition og sundhed: Træn i mere end 30 minutter ad gangen, og træk hver dag i ugen i stedet for bare de fleste. Gør dig selv motion med en moderat intensitet, hårdere, når du har opbygget din udholdenhed. Bare tag en tur, ride din cykel, svømme eller tage en yogaklasse.

Motion spiller en vigtig rolle i at beskytte dit helbred, men der er meget mere, du kan gøre. Kombiner din regelmæssige motion plan med en sund kost. Spis flere planter end kød. Basér din kost på frugt og grøntsager, med magert kød, fisk, nødder og bønner til protein. Spis kun korn, der er hele, og begrænse slik og desserter. Se dit fedtindhold og kalorieindtag, begræns alkohol og ryg ikke. Alle disse giver din krop den energi, det har brug for til at nyde din motion – og bedre sundhed.

Farerne ved at være stillesiddende

Beskyttelsesmæssige fordele ved træning

Få nok motion

Sund livsstil