Hudens elastik efter vægttab

Når du taber hurtigt eller mister meget, kan din hud måske ikke skrumpe så meget som resten af ​​din krop, ifølge Dr. Michael Hall, en familiepraktiker i St. Marys, Pa. Mange mennesker oplever løs hud på Ansigt, nakke, bryster, maven, skinker og lår. En række faktorer bidrager til elasticiteten af ​​din hud og hvor meget ekstra hud du har efter vægttab.

Hudelasticitet

De elastiske fibre i huden gør det muligt at strække og komme på lignende måde som et gummibånd ifølge Obesity Action Coalition. Denne elastik gør det muligt for din hud at strække efterhånden som du vokser og hopper tilbage efter naturlige forandringer som graviditet og vægttab. Imidlertid bliver de elastiske fibre i huden forstyrret, når du får for meget vægt, hvilket forhindrer huden i at genvinde fuldstændigt. Løs hud efter vægttab afspejler denne forstyrrelse i hudens elastiske fibre. Større faktorer, der bidrager til din huds elasticitet, omfatter alder og mængden af ​​stretch, der er placeret på din hud.

Hudalder

Hudalder varierer fra person til person. Ældre hud er mindre tilbøjelige til at trække sig tilbage efter overskydende strækning, ifølge Dr. Hall. Efter at have tabt 100 pund, vil din hud aldrig have en mave så tæt som en 20-årig i sund vægt. Din hud aldres i år, ligesom du gør. Men faktorer som rygning, solskader, dårlig ernæring og arvelighed kan medføre, at din hud bliver raskere end dig. Hvis du ryger, solbeder eller spiser en dårligt afbalanceret kost, vil din hud miste sin elasticitet hurtigere end den, der ikke gør det. Jo mere aldrende faktorer, som du udsætter din hud for, jo hurtigere bliver den alder, og jo mindre elastisitet vil den have. Beskytter din hud mod aldrende faktorer og påføring af fugtighedscreme regelmæssigt kan hjælpe med at holde huden ung.

Overdreven hud

Dårlig hudelasticitet fører til overskydende hud efter vægttab. Dette overskydende hud kan påvirke dit fysiske og mentale helbred. For meget overskydende hud kan føre til chafing, udslæt, hudbrud og infektioner, ifølge University of Minnesota Physicians Weight Loss Surgery Center. Høje mængder overskydende hud kan også gøre det vanskeligt at bære bestemte tøj eller træne. Dit selvbillede kan også blive påvirket af løs hud forårsaget af vægttab. For nogle mennesker fører overflødig løs hud til lavt selvværd og depression.

Kirurgisk Intervention

Kirurgisk indgreb kan korrigere løs hud forårsaget af nedsat hudelasticitet og vægttab. Kropskontureringsprocedurer fjerner overskydende hud og kan omforme kroppen. Desværre vil mange sundhedsforsikringer ikke dække en kropskontureringsprocedure, ifølge Dr. Hall. Disse forsikringsselskaber ser kroppens konturer som en kosmetisk procedure. For forsikring til dækning af proceduren skal du vise, at medicinske problemer, såsom infektion, berettiger det.

Forebyggelse

Hvis du opretholder en sund vægt, skal du aldrig bekymre dig om elasticiteten af ​​din hud efter at have tabt sig. Hvis du har brug for at tabe sig, skal du gøre det langsomt, ifølge Go Ask Alice !, et sundhedsfremmende program på Columbia University. Gradvis vægttab giver din hud tid til at trække sig tilbage. Øvelse kan også hjælpe med at udfylde områder af løs hud ved at opbygge muskler.