Flex bælte kontra kontur bælte

Den mytiske six-pack er et fælles mål for motionister. Desværre er det ret udfordrende at opnå. Derfor får produkter, der lover genveje, hurtigt popularitet. Elektriske muskelstimuleringssystemer (EMS) hævder at kunne give dig en fast tonet mave med lidt til ingen abdominal øvelse. To af disse produkter er Flexbæltet og Kontourbæltet.

Både Flex Belt og Contour Belt er afhængige af elektrisk muskel stimulering teknologi, der bruger blide elektriske impulser til at skabe muskel sammentrækninger. EMS-teknologien har vist sig at lykkes i en rehabiliteringsindstilling. Ifølge producenterne af begge enheder kan EMS tone målmuskelgruppen om et par uger. Virksomhederne hævder at dette er muligt uden at skulle udøve musklerne.

Contour Belt tilbyder 22 forskellige programmer, der hver især er designet til at opmuntre bestemte resultater med 100 niveauer af intensitet. Flex Bælt, derimod, tilbyder kun ni programmer og 99 niveauer. Skaberne af Contour Belt hævder at have denne variation af programmer og intensitet giver dig mere mærkbare ændringer. Begge enheder kan ændres til at arbejde muskelgrupper ud over din kerne.

Flexbæltet er stolt af en slank og diskret design. Ifølge virksomheden gør det nemt for dig at bære bæltet behageligt under dit tøj, mens du går om dine daglige aktiviteter. Specielt har Flexbæltet en meget mindre fjernbetjening end konturbæltet. Dette skyldes, at konturbæltet har en stor baggrundsbelysning. For så vidt angår strøm, kører konturbæltet på fire AAA-batterier, mens Flexbæltet har et genopladeligt batteri.

Begge virksomheder hævder, at deres produkter understøttes af videnskabelige undersøgelser, men nogle af disse undersøgelser blev gennemført internt. Flexbæltet trækker stort set fra forskningen fra motion scientist Dr. John Porcari, som gennemførte en undersøgelse i 2005 om produktets effektivitet. Porcari og hans team fandt, at Flex Belt producerede betydelige forbedringer i abdominal styrke og udholdenhed. På trods af at emnerne rapporterede, at de var tyndere og mere tonede, var der ingen målbar forandring i deres fysik. Også Porcari gennemførte et EMS-studie til det non-profit amerikanske råd om motion i 2000 og fandt ud af, at disse produkter er “ineffektive, tidskrævende og – til tider – selv smertefulde”. FDA har ikke ryddet noget produkt til vægttab eller stigende abdominal muskel tone.

EMS Device Claims

Funktionerne

Design og strømkilde

Ekspertindsigt