Hvor meget lutein skal man tage?

Næringsstof luteinet eksisterer naturligt i en række fødevarer, især grønne grøntsager, og din krop har særlig rige koncentrationer i forskellige dele af øjet. Observationsundersøgelser tyder på, at personer, som bruger store mængder lutein, har en nedsat risiko for øjensygdomme som katarakter og makuladegeneration. Supplerende med lutein kan hjælpe med at afsætte udviklingen af ​​disse forhold eller sænke deres fremskridt, hvis du allerede lider af dem. Lutein synes at være et generelt sikkert supplement, men du bør altid kontakte din læge, inden du tager kosttilskud. Han kan foreslå en passende dosis.

Generelle doseringsretningslinjer

University of Pittsburgh Medical Center rapporterer, at du måske har brug for hvor som helst fra 5 til 30 mg lutein for at opnå en lægemiddelvirkning, men at det videnskabelige samfund endnu ikke har etableret faste doseringsretningslinjer.

Doser anvendt i forskning

De fleste undersøgelser, der undersøger virkningerne af lutein, har set på virkningerne på øjenhelsen. University of Michigan Health System peger på et forsøg, der fandt ud af at supplere med 15 mg lutein tre gange om ugen i et år signifikant forbedret visuel funktion hos personer, der lider af grå stær. University of Pittsburgh Medical Center rapporterer, at en forsøgsstudie fandt ud af at tage 10 mg om dagen resulterede i forbedret syn hos patienter med makuladegeneration, men et andet forsøg med kun 6 mg viste ikke nogen fordel.

Sikkerhed af Lutein Supplements

University of Pittsburgh Medical Center rapporterer, at en undersøgelse fra 2009 på over 70.000 personer fandt personer, der brugte visse kosttilskud på lang sigt, som lutein, beta-caroten og retinol, mere sandsynligt at få lungekræft. Det bemærker dog, at forskere indsamlede data baseret på deltagerens erindring om brugen af ​​disse kosttilskud i løbet af de sidste 10 år. Selvrapporterede data skal altid fortolkes med forsigtighed, og dette link er ikke blevet endeligt fastslået. Dette understreger vigtigheden af ​​at rådføre sig med din læge, hvem kan foreslå en passende dosis og hvor længe du skal tage den. University of Michigan Health System rapporterer mangel på alvorlige bivirkninger forbundet med dette supplement, men Memorial Sloan Kettering Cancer Center rapporterer, at lutein kan forårsage guling af huden, når den anvendes i store mængder – det ville vende sig om, når du ikke længere tog store mængder.

Overvejelser for lutein i kosten

Mens forskning tyder på, at lutein-tilskud kan give fordele, er forbindelserne mellem at spise en luteinrig kost og en reduceret risiko for at udvikle disse forhold det fornuftigt at regelmæssigt forbruge flere af disse fødevarer, især hvis du ikke allerede har disse sygdomme og søger at Undgå dem. Fødevarer, der er særligt høje i lutein, omfatter grønne grøntsager, hvor kale er den rigeste kilde. Andre luteinkilder omfatter appelsiner, mandariner, majs, bønner, papaya, tomater, ferskner, meloner, gulerødder og grapefrugter.