Hvor meget søvn skal en fem uger gammel få?

De nyfødte sovesvaner er ofte uforudsigelige, med din baby slukket i 30 minutter eller en, to eller tre timer ad gangen i løbet af dagen og natten. Ifølge Jodi Mindell fra National Sleep Foundation kan dit spædbarns søvncyklus blive lidt mere forudsigeligt i alderen på fire og seks uger. Dit 5-ugers gamle spædbarn behøver stadig en overflod af søvn – hvor som helst fra 10 1/2 til 18 timer, siger NSF.

Hvordan din baby sover

Spædbørn yngre end 6 måneder bruger 50 procent af deres tid i “aktiv” eller ubevægelig øjenbevægelses søvn og 50 procent REM eller “stille” søvn, ifølge en artikel fra “American Family Physician” fra januar 2001. Din 5 ugers gamle søvncyklus er meget kortere end en voksen. Hendes søvncyklus består af ca. 50 minutters ikke-REM-søvn og REM-søvn, som tegner sig for hendes hyppige vækkelser. Derudover begynder din baby ikke at udvikle en opfattelse af dagslys og aften til 6 uger, hvor hendes cirkadiske rytmer begynder at udvikle sig – samt løfte om mere forudsigelig søvn.

Dit barns skema

I løbet af de første uger af dit nyfødtes liv har du lidt kontrol over hvornår og hvor længe hun sover, siger Mindell, som også påpeger, at nogle babyer synes at sove mere om dagen og mindre om natten. Fra 4 til 6 uger kan du bemærke, at din baby udvikler et bestemt søvnmønster. Mindell anbefaler at være opmærksom på de gange, dit barn lurker i løbet af dagen, og når hun sover om natten – men dette vil ikke være konsekvent fra en dag til den næste, siger hun.

Forudsigelig søvn

Når din baby når op til 3 måneder, kan hun sove i længere tid, siger Kids Health, så meget som fem timer ad gangen. Når hun når halvårsmarkøren, når hun ikke har brug for midnat af fødslen, kan hun sove overalt fra 9 til 12 timer om natten. Ifølge NSF har et spædbarn fra 3 til 11 måneder stadig brug for rigelig mængde søvn. Udover nattesøvn tager dit barn en til fire lur i løbet af dagen, der kan vare fra en halv time til to timer.

Få din baby til at sove

Dit 5-ugers gamle spædbarn fortæller dig, at hun er træt på en række måder, siger NSF. Hun må gnide hendes øjne, ståhej eller græde. Vær opmærksom på dit spædbarns tegn. NSF anbefaler at sætte din baby i sin krybbe, ikke når hun sover helt, men når hun er ved at blive døsig. Denne strategi hjælper ham med at udvikle selvdæmpende teknikker. Opmuntre længere nats søvn ved at holde din 5-ugers gamle engageret i løbet af dagen. AAP foreslår at du snakker og leger med dit barn i løbet af dagen, udsætter hende for den sædvanlige trængsel i din husstand. Lav natperioden roligere, roligere og lysere. Ifølge Mindell, når din baby er 8 til 12 uger gammel, skal du have et sæt skema på plads, med tuppetider og sengetimer på samme tid hver dag. Hvis dit barn begynder at blive søvnig ved 7:30, må du ikke forsinke sengetid, hun rådgiver.

Tips til forældre

Hvis din 5-ugers søvnplan har dig i en tilstand af søvnmodtagelse, er det hele med at blive en ny forælder. Der er nogle tips, der kan hjælpe med at maksimere din egen søvn. Sov, når din baby sover. Sluk telefonerne og læg hjemmearbejdet på vent. Udskyde at spille vært for at besøge familiemedlemmer og venner; bede dem om at se din baby, mens du får lidt lidt tid. Del opgaver med din ægtefælle eller partner, så du begge får mindst fem timers uafbrudt søvn hver nat, rådgiver Mindell. Det er OK at tage din baby i din egen seng, når du ammer eller flasker, men læg hende i sin egen krybbe, aldrig sov i barnet med dig selv i din egen seng. Endelig skal du ikke skynde dig til dit spædbarn, hvis hun fortsætter med at stå op, når du lægger hende i seng, siger AAP. Vent et par minutter for at se, om hun falder i søvn alene.