Hvordan fortykker jeg sovs fra kogesteg?

Det eneste der er bedre end et tykt, saftigt stykke kogesteg er et tykt, saftigt stykke kogesteg med en rig sovs på toppen. For at gøre denne sovs skal du tykke saftene tilbage i gryden fra potten stege. Du behøver ikke at købe den over saltede pulverformede sovs fra butikken, alt du behøver er et lille mel, vand, en sil og salt og peber efter smag for at skabe den kødfulde sauce, du har lyst til.

Fjern kogesteget fra rosterpanden og læg den på en plade for at hvile.

Placer en gryde i vasken og læg silen over gryden. Hæld langsomt køddråberne fra stegepanden ind i silen. Kassér eventuelle rester af kød i silen.

Varm kasserollen fyldt med køddrypninger over medium høj varme på din komfur. Når dryppet begynder at dampe, tilsæt melet en spiseske ad gangen og visp indtil hver spisesked er integreret. Når du er færdig, skal sovs ikke have klumper.

Vend varmen til medium-lav og visp konstant, indtil sovs er den ønskede konsistens. Sæson med salt og peber efter smag. Serveres varmt med potten stege.