Hvordan kan en 16-årig dreng blive ved med at gå i vægt?

Vægtforøgelse kan hjælpe med at forbedre din præstationer i visse sportsgrene eller udfylde dig, så din fysik svarer til den af ​​andre fyre i skolen. Tag i flere kalorier end du brænder dagligt for at lægge pund – men ikke bare kalorier. Fødevarer fyldt med usunde fedtstoffer, sukker og raffinerede kulhydrater vil sandsynligvis få dig til at blive federe, ikke montør. Målet er at få vægt i form af muskel ved at gøre så mange kvalitets ernæringsmæssige valg som muligt og med styrketræning i gymnastiksalen. Nærende måltider og motion hjælper med at holde din krop sund, selvom du er naturligt lang og læner dig med et højt stofskifte.

Sådan får du vægt som en 16-årig dreng

Hvis din læge har indikeret, at du er undervægtig, eller hvis du genvinder operation, traume eller sygdom, kan vægttab forbedre dit helbred. Hvis du opfatter din krop til at være mindre eller skinnere end mange andre fyre i skolen, kan du bare tage længere tid at nå puberteten, som starter klokken 14 for nogle drenge. Under puberteten udvider dine skuldre og udvikler mere muskelmasse. Du kan føle sig lille sammenlignet med dine jævnaldrende, men du vil i sidste ende indhente. Pubertet er ikke en proces, du kan haste. Selvom din vægt er teknisk sund, kan øget muskelmasse hjælpe dig, når du spiller sport, især hockey eller fodbold. Tilføj vægt ved at øge de kalorier du spiser med 250 til 500 kalorier over det, der kræves for at opretholde din nuværende vægt. Din læge kan hjælpe dig med at bestemme et godt målnummer. Dette fremmer en gradvis vægtøgning på 1/2 til 1 pund om ugen. Accept den gradvise proces, da musklerne tager længere tid at udvikle sig, betyder hurtig vægtforøgelse normalt en stigning i kropsfedt.

Forøg kalorier ved måltider

Inkluder større portioner og kalorie-tætte valg i kalorier måltider for at fremme vægtforøgelse. Begræns sukker, hurtigmat og raffinerede korn, du spiser, fordi disse fødevarer fremmer fedtforøgelse og kan skade dit helbred. Morgenmad fødevarer som æg, havregryn, granola, smoothies og yoghurt giver kalorier og værdifulde næringsstoffer. Forøg kalorierne ved at krymre æg med ost, koge havregryn i mælk, sprede jordnøddesmør på toast eller tilsæt rosiner til koldt korn. Ekstra portioner af fuldkornsbrød, brun ris eller fuldhvedepasta øger dit kalorieindtag til ethvert måltid. Har også betydelige portioner af protein, da dette supplerer dine vægt-træningssessioner i gymnastiksalen. Lean steak, hvidkød kylling, cottage cheese og sorte bønner er gode frokost og middag valg. Du har brug for grønne grøntsager til fiber, vitaminer, mineraler og phytonutrienter. Tilføj kalorier til dem. For eksempel smelte ost over broccoli eller nyd courgette brændt med olivenolie. Når det er muligt, vælger du grøntsager med højere kalorieindhold, såsom stivelsesholdige søde kartofler, ærter og majs.

Aldrig savner et måltid

Skole, sportspraksis og efterskoleklubber kan give dig lidt fritid til at piske op snacks hjemme. Bær sunde snacks i din rygsæk for at spise mellem klasser eller lige efter skole. Nødder, frø, tørret frugt, trail mix, en peanut-smør sandwich på fuld hvede brød eller ost pinde og fuldkorn krakkere er bedre valg end en pose chips eller en ærme af automater donuts. Bare ikke sulten mellem måltider, drik dine kalorier. Mælk, 100 procent frugtjuice og smoothies fremstillet ved at blande en banan, bær og yoghurt, tilbyder kalorier og næringsstoffer. Undgå sodavand og energidrikke, som har kalorier, men ingen næringsværdi.

Motion for Weight Gain

Tal med en træner eller personlig træner for at hjælpe dig med den rette form i vægtrummet. Følg et program, der involverer mindst én øvelse for hver større muskelgruppe, herunder brystet, arme, ben, ryg, mav og skuldre. Start med kun ét sæt af hver øvelse, og gå videre til to eller tre sæt, der hver indeholder fire til otte gentagelser. Brug en vægt, der gør det svært at gennemføre disse gentagelser – du skal udfordre musklerne for at få dem til at vokse. Når vægten bliver for let, skal du tilføje flere. Når du bliver mere kyndig, tilføj yderligere øvelser til bestemte muskelgrupper for mere raffineret muskeludvikling og styrke. Lige efter træning har du en proteinrig snack til støtte for muskelvækst og reparation. Et glas chokolademælk, to hårdkogte æg med en banan eller skiveskåret delikalkon med en fuldkornsrulle er muligheder. Denne snack hjælper med at erstatte kalorier, der er brændt under træningen også.; Giv ikke op på kardiovaskulær træning helt. Som 16-årig har du brug for mindst en times fysisk aktivitet dagligt. Vægrummet tæller som noget af dette, men du kan stadig spille sport med dine venner, gå hunden, gøre husholdningsarbejde eller skyde hoops med din far efter middagen. Kardiovaskulær aktivitet forbrænder kalorier, men det holder også din appetit stærk og øger hjertesundheden.