Hvordan man laver mad

Whelks er en vandsnegle ligner de periwinkles du kan se på sten op og ned østkyst ved lavvande. Whelks er større og meatier, og de er en fælles pub mad i hele Storbritannien. De er naturligvis chewy, men har en rig smag. Whelks bliver ofte syltede i eddike og krydderier eller smagt med en hirse til brug i chowder eller andre skaldyrsretter. I de fleste tilfælde bliver de først dampet for at tilberede hvælkekød.

Fyld en stor skål med dine whelks og skyl dem i flere vandforandringer.

Kør vand i en damper op til fyldeledningen, eller sæt en dampkogesindsats i en gryde med et tæt på låg og fylde det, indtil vandet rører bunden af ​​dampkammeret.

Lad puljen koge, eller tænd dampen. Når en dampgrop begynder at undslippe, skal du fjerne låget og hælde i de skyllede hvælvinger. Dæk gryden igen, og begynd timingen, når damp igen er synlig.

Damp whelks i 10 til 15 minutter, eller 20 minutter, hvis de er store.

Server de varme whelks straks med klaret smør til dipping, eller drys dem med salt og malteddike. Serveres med en “winkle pick”, en redskab designet til nysgerrige snegle fra deres skaller eller en bambus spyd.