Ørehårvækst

Synligt ørehår er ikke meget attraktivt og kan være pinligt. Det er en normal proces i forbindelse med aldring og er generelt harmløs, medmindre den bliver overdreven og påvirker høreevne. En række sikre og effektive behandlinger kan reducere og eliminere dette uønskede hår, enten midlertidigt eller permanent.

Høring af fakta

Ifølge John F. Romano, klinisk lektor i dermatologi hos Cornell Medical Center, er ingen sikker på, hvad der får hår i ører til at vokse. En teori er, at hårfollikler i dine ører bliver mere følsomme over for den mandlige hormon testosteron, som stimulerer den uønskede vækst. De med ørehår er i godt selskab – ifølge en undersøgelse fra 1984 i Mineola, New York, og rapporteret i New England Journal of Medicine, havde 74 procent af de undersøgte mænd ørehår. Det er ikke alle dårlige nyheder: Ørehår tjener en vigtig funktion, der beskytter ørerne mod fremmedlegemer og høje lyde.

Nogle løsninger

Der er midlertidige og permanente løsninger til fjernelse af uønsket ørehår. De midlertidige løsninger er de billigste og inkluderer barbering med en barberkniv eller special elektrisk model med et lille par saks, kemiske anlæg eller voksning. Permanente løsninger omfatter elektrolyse, der bruger opvarmede prober til at cauterize hårrot og laserterapi.

I betragtning af omkostninger

Elektrolyse kan koste $ 50 til $ 100 per time, men den gennemsnitlige pris for laser hårfjerning kan nærme $ 500 eller mere, som beregnet af Society of Plastic Surgeons. For permanent hårterapi at være effektiv, skal hårsækken være i et vækststadium – men på et hvilket som helst tidspunkt hviler ca. 10 procent af hårsækkene og ikke vokser hår, og yderligere 5 procent kaster hår i henhold til Yale School of Medicine. Derfor kræves der normalt mere end en behandling.

Tips og tricks

Dr. Romano anbefaler at gøre barbering lettere ved at skumpe op, men derefter fjerne skummet lige før barberingen for at gøre det nemmere at se, hvad du laver. En elektrisk barbermaskine kan være lettere for dig at bruge, eller du kan søge efter en personlig barbermaskine, som er mindre i bredden og gør det lettere for små områder som øret. Når du bruger saks til at trimme håret, desinficere dem først for at undgå at forurene det følsomme øreområde med bakterier for at forhindre en infektion. Vær opmærksom på usædvanligt billige produkter, som muligvis ikke fungerer godt eller udgør en sikkerhedsrisiko. Klip eller barber ørehår om morgenen, eller når du er mest bevidst, i et godt belyset område, skal du sørge for at rengøre dine ører først. Anbring forsigtigt håret for nem trimning ved hjælp af en bomuldspindel. Ved hjælp af et forstørrelsesspejl hjælper du med at se, hvad du laver, så du undgår at nikke eller beskadige dit øre.

Vigtige advarsler

Dr. Romano advarer om, at når du bruger en depilatory, skal du aldrig holde den i øregangen og test altid en lille mængde på din hud for først at se, om du har en reaktion. Når du bruger saks, skal du bede om hjælp fra din læge eller kosmetolog, hvis du ikke kan se håret meget godt, fordi en glidning kan skade din trommehinde alvorligt. Hvis du barberer, skal du være forsigtig med ikke at nikke ydersiden af ​​det følsomme ørevæv. Voks anbefales ikke generelt, medmindre det bruges af en professionel, fordi det kan dryppe ind i din øregang. Elektrolyse og laserterapi er kontraindiceret til personer med visse medicinske tilstande som hjertesygdom, graviditet eller dem med hud- eller blødningsforstyrrelser.