Sundhedsmæssige fordele ved marinebønner

Marinebønnen er en slags nyrebønne, også kendt som Boston-bønnen eller Yankee-bønnen. Det fik sit navn efter at have fungeret som en vigtig kilde til ernæring til flåden i anden halvdel af det 19. århundrede. Som næringsdigt mad betragtes marinebønnen både som vegetabilsk og proteinføde, hvilket gør det til en sund tilsætning til din kost.

Navybønner med højt proteinindhold betyder, at de kan tjene som et alternativ til kød i dine kostvaner. Hver halv kop kogte bønner indeholder 7,5 gram pr. Kop. Mens dette protein er ufuldstændigt – mangler 1 eller flere aminosyrer, du har brug for i din kost – en velafrundet diæt beskytter dig mod en aminosyre mangel. Navy bønner er også lavt fedtindhold, på mindre end 1 gram pr. Portion.

En servering af kogte marinebønner indeholder 9,6 gram fiber, der opfylder 38 procent af din daglige værdi for fiber. Fiberen i marinebønnerne giver en række sundhedsmæssige fordele. Fiber i fødevarer tilføjer bulk til afføring, forbedrer afføring og lindrer forstoppelse. Fiber kan også hjælpe med at sænke blodkolesterolniveauet og forbedre hjertesundheden. Fiber tager også din krop længere til at fordøje, hjælper med at styre sult og hjælper med vægtstyring. Hertil kommer, at mennesker med højere indtag af fiber har lavere satser på diabetes.

Det glykæmiske indeks rangerer, hvordan fødevarerne påvirker blodsukkeret. Fødevarer med et lavt glykæmisk indeks, mindre end eller lig med 55, forårsager kun en lille stigning i blodsukkeret, mens fødevarer med et højt glykæmisk indeks, større end 70, forårsager en hurtigere stigning i blodsukker. Det glykæmiske indeks bruges mest af mennesker med diabetes til at hjælpe med blodsukkerkontrol. Men inklusiv mere lave glykæmiske indeksfødevarer i din kost kan nedsætte din risiko for hjertesygdomme og diabetes, og også hjælp i vægtkontrol, ifølge Harvard School of Public Health. Navy bønner har en lav glycemic ranking af 31.

Ikke alene er marinebønner en god kilde til protein og fiber, men de kan også hjælpe dig med at opfylde dine magnesium- og folatbehov. En servering af kogte marinebønner indeholder 48 milligram magnesium – 11 procent af det daglige anbefalede indtag for mænd og 15 procent for kvinder. Magnesium hjælper med at kontrollere muskelfunktionen og understøtter din celleomsætning. Navy bønner tilbyder også en generøs mængde folat, ved 128 mikrogram – 32 procent af det anbefalede daglige indtag – pr. Portion. Folat hjælper dig med at lave røde blodlegemer og spiller en afgørende rolle i cellevæksten.

Basic Nutrition Info

Høj i Fiber

Lav glykæmisk indeks

Rig på vitaminer og mineraler