Fakta om menneskekroppens ph-niveauer

Et stofs pH er en kemisk aflæsning af, hvor sur eller basisk / alkalisk det er. Din krop regulerer pH-niveauet tæt for at opretholde et generelt godt helbred. Forskellige organer, celletyper og rum i cellerne opretholder forskellige pH-niveauer afhængigt af deres fysiologiske roller. Motion, kost og medicin kan ændre din krops pH.

Identifikation

I kemiske termer er syrer molekyler, som indeholder et ekstra proton, der kan doneres, mens baser kan acceptere en ekstra proton. PH-skalaen varierer fra 0 til 14, rent vand har en neutral pH på 7. Syrer varierer fra 0 til 7, og baser varierer fra 7 til 14 på skalaen. Hjemmesiden Alkalize for Health rapporterer, at humant blod opretholder en stabil pH på 7,4, hvilket gør den lidt alkalisk.

Betydning

Fejlregulering af din krops pH kan medføre alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Enzymer kræver et specifikt pH-niveau for at fungere effektivt. Forhøjelser eller fald i pH-denatureringsenzymer, stopper vigtige metaboliske processer. Proponenter af en basisk kost siger en lav krops-pH kan øge risikoen for osteoporose, kræft, hjertesygdom og arthritis, ifølge Wolfe Clinic. Høj surhed kan også forårsage træthed, muskelkramper og lav energi.

Funktioner

Motion, kost og visse medicin modificerer pH-niveauerne i kroppen. Under fysisk træning brænder brændende glukose til energi kuldioxid og protoner i blodet. Dette får blodprotein til at falde og bliver surere. Spise store mængder sure eller basale fødevarer kan også ændre din blod pH. Kød, oste, bælgfrugter, mest korn, blåbær, tranebær og blommer har tendens til at være sure. De fleste frugter, grøntsager og saft har en alkaliserende effekt i kroppen. University of California San Diego rapporterer, at alkohol, tobak og de fleste andre stoffer øger kroppens surhed.

Overvejelser

Selv om motion, kost og medicin ændrer pH-niveauer, kompenserer din krop gennem et kompliceret buffersystem. Acid-base buffere accepterer og donerer ekstra protoner, idet pH-niveauerne holdes inden for et tæt reguleret område. Washington University i St. Louis rapporterer, at kroppen tæller motion-inducerede fald i pH ved at rekruttere lunger og nyrer for at fjerne kemikalier fra blodet. Dette genskaber ligevægt og forhindrer pH-niveauerne i at ændre sig drastisk, hvilket kunne neutralisere vigtige enzymer.

misforståelse

Nogle dieters tror at spise sure fødevarer medfører negative sundhedsmæssige konsekvenser. Men ingen videnskabelig dokumentation tyder på, at alkaliske fødevarer eller vand reducerer graden af ​​kronisk sygdom, rapporterer MayoClinic.com. Alkalisk vand kan give en vis beskyttelse mod osteoporose, men eksperter anbefaler ikke at vedtage en alkalisk kost for at forhindre kræft eller andre sygdomme. Tal med din læge, før du begynder en alkalisk kost for at forebygge eller behandle en alvorlig sygdom. Medicinske behandlinger kan bedre lindre dine symptomer.