Hvordan cigaretrøg bidrager til at øge pulsfrekvensen

Tobak er en kendt stimulant, men millioner af amerikanere ryger for at slappe af hver dag. Tobak er et stærkt vanedannende stimulerende middel, der indeholder nikotin og kulilte, blandt andet kemikalier, og ifølge det amerikanske råd for narkotikauddannelser oplever rygere konstant tilbagetrækning fra nikotin, medmindre de ryger. Den afslappende følelse, de beskriver, når de ryger, er sandsynligvis resultatet af, at deres trang er tilfreds.

Hjerterytme

Din hjertefrekvens måles ved hvor mange gange dit hjerte slår om et øjeblik, og ifølge Medline Plus falder det normalt mellem 60 og 100 slag pr. Minut for voksne og børn over 10. Atleter kan have lavere pulser mellem 40 og 60 slag pr. minut. Pulsen kan tages ved at placere dit indeks og midterfingre over en arterie, oftest ved nakke, håndled, tempel eller lyske.

Tobakseffekt på hjertefrekvens

Nikotin får dine blodårer og arterier til at trække sammen, hvilket betyder at dit hjerte skal arbejde hårdere end normalt for at pumpe blodet omkring dit system. Dette sender dit blodtryk og hjertefrekvens stigende. Men du behøver ikke engang at være en ryger for at lide disse virkninger. Ifølge Tobaksrelaterede sygdomsforskningsprogrammer er selv passive rygere modtagelige for arteries sygdom.

De andre farer ved rygning

En accelereret puls er en kortvarig effekt, men det er ikke den eneste fare for rygning. Vanen er også forbundet med forhøjet blodtryk, fortykkelse af arterievæggene, nedsat iltniveau, tab af følelser af smag og lugt, hjerte og lungesygdom og kræft i mund, lunger, hjerte eller hals.

Perifer Arteriesygdom

Dette fælles kredsløbsproblem er karakteriseret ved nedsat blodgennemstrømning forårsaget af indsnævring af arterier. Det bliver stadig mere almindeligt og vil sandsynligvis signalere et større problem, hvormed fede aflejringer i dine arterier kaldet atherosklerose forårsager blokering, hvilket betyder at dit hjerte skal arbejde hårdere og din pulsfrekvens fornyes. Den gode nyhed er sygdommen kan behandles. Mayo Clinic antyder, at patienterne holder op med at ryge, begynder en motion og spiser sund mad. Men du bør kontakte en sundhedspersonale, før du ændrer livsstil.

Afslutning

Regeringen fortæller os, at kroppen begynder at helbrede 20 minutter efter din sidste cigaret. Din puls vil falde igen og dine iltniveauer vil gå tilbage til det normale, da nikotin og andre kemikalier forlader din krop. Det tager tre dage for nikotinen at være helt væk, men i så fald skal du begynde at finde vejrtrækning lettere, din hoste skal forlade, og dine sanser af lugt og smag bør forbedres. Se på Smoke Free website for råd og tips om at afslutte.