Hvordan man skal håndtere en mands stofmisbrug

Når en person tæt på dig, som din mand, underkastes en stofmisbrug, kan konsekvenserne være betydelige. Din mand kan miste sit job, være i stand til at forældre dine børn, trække sig væk fra dit forhold og begynde at bruge flere mængder tid uden for hjemmet og muligvis i farlige situationer. National Health Care Association meddelte, at 3,6 millioner mennesker i 2000 ville have opfyldt de diagnostiske kriterier for psykisk sundhed for at være afhængige af ulovlige stoffer. Det kan føles, at du er den eneste, der beskæftiger sig med en narkoman, men virkeligheden er, at stoffer er magtfulde og har været kendt for at tage fat på mange menneskers liv.

Beskyt dig selv. At have en mand, der er afhængig af stoffer, kan sætte dig i øget risiko for en række ting som vold i hjemmet, vold fra narkotikahandlere, økonomiske problemer og alvorlige sundhedsrisici. Har et sikkert sted at gå, når din mand er beruset af stoffer. Undgå at interagere med din mand, når han er beruset. Oprethold en indtægtskilde, som kun er din. Del ikke bankkonti med din mand. Hvis du har mistanke om, at narkotikahandlere er hjemme hos dig, skal du ringe til politiet. Brug beskyttelse, når du engagerer dig i seksuel aktivitet med din mand, hvis han bruger nåle til at tage medicin, hvilket vil mindske dine chancer for at få en sygdomstilstand.

Tal med din mand om hans stofmisbrug, når hans er ædru. Fortæl ham, hvordan det påvirker dit forhold negativt. Fortæl ham, at du er bange for, at hans stofmisbrug vil få ham til at dø eller alvorligt skade nogen anden. Ifølge National Mental Health Association mister 14.000 amerikanere deres liv til stofmisbrug årligt.

Bed ham om at få hjælp. MayoClinic.com rapporterer, at der er en række forskellige behandlingsmuligheder for en person afhængig af narkotika, herunder ambulantprogrammer og ambulante programmer, som vil hjælpe en person til at opnå nådighed og forblive ædru. Informer din mand om hans forskellige behandlingsmuligheder. Foreslå at din mand snakker med en læge om at få en henvisning til behandling.

Involver andre mennesker, der er tæt på og bekymrer sig om din mand. Gør andre støttende og troværdige personer opmærksomme på din mands stofmisbrugsproblem. Bed dem om at tilbyde deres støtte, og hvis han ikke er blevet involveret i behandlingen, skal de bede ham om at starte behandlingen.