Mad at spise når dehydreret

Menneskekroppen er lavet af 60 procent vand, og alle kroppsfunktioner påvirkes, hvis du er dehydreret. Selvom drikkevæsker er den første måde, mange mennesker tror på at rehydrere deres krop, forbruger du faktisk 20 procent af dit væskeindtag fra de fødevarer, du spiser. Nogle fødevarer, der indeholder store mængder vand, omfatter grøntsager, frugt, suppe og endda nogle desserter.

Bouillonbaseret suppe

Når du er dehydreret, er det også meget sandsynligt, at du har mistet en god mængde natrium og elektrolytter, som er afgørende for kropsfunktioner. Forbruger bouillonbaseret suppe hjælper med at rehydrere dit system, samtidig med at man opretholder et lavt kalorieindhold. Nogle bouillonbaserede supper som vegetabilsk bouillon suppe indeholder op til 98 procent vand. Derudover vil natriumindholdet hjælpe dit system med at genvinde dets ligevægt i dette tilfælde.

Grøntsager

Mange grøntsager såsom grønne grøntsager, salat, broccoli raab, selleri, har 90 procent eller højere vandindhold. Napa kål, sommer squash og agurk er 96 procent vand, hvilket gør dem gode kilder til mad at spise, når du er dehydreret, selvom – på grund af frøene – agurker teknisk set betragtes som en frugt.

gelatine

Gelatine desserter er gode at spise, når du er dehydreret. Ligesom supper laves gelatiner hovedsageligt af vand og indeholder natrium, som hjælper nerver og muskler til at fungere ordentligt såvel som hjælper med at kontrollere blodtrykket. Kalorieindholdet i nogle supper kan være højere end ønsket, men gelatine desserter forbliver kalorier med kun 20 kalorier pr. 100 gram servering.

Frugt

Hvis du er en fan af tærte og tangy fødevarer som lime, rabarber og citron, vil du være glad for at vide, at de er mindst 92 procent vand. Cantaloupe, vandmelon, pærer, ananas og grapefrugt er alle mere end 90 procent vand.