Mad og drikkevarer ikke at forbruge med galdeblære problemer

Galdeblæren gemmer og udskiller gald og galdesyrer, der er nødvendige for fordøjelsen af ​​fedt. Gallbladderproblemer omfatter cholecystitis eller betændelse i galdeblæren og kolelithiasis eller galdesten. Gallbladderproblemer kan forårsage svær smerte, magekramper, kvalme, opkastning og tab af appetit. Kirurgisk fjernelse af galdeblæren er nødvendig i nogle tilfælde. En diæt, der er lav i fiber og højt i kolesterol er en af ​​de største risikofaktorer for galdeblære sygdom. Efter en fedtholdig kost og undgå visse fødevarer kan du hjælpe med at klare din galdeblære sygdom, lette symptomer og minimere angreb.

Betydning

Når du oplever problemer med din galdeblære, er din krop ikke i stand til at fordøje og absorbere fedt ordentligt. Derfor er du nødt til at følge fedtfattig kost. Ifølge L. Katherine Mahan og Sylvia Escott-Stump i “Krause’s Food, Nutrition and Diet Therapy” bør patienter med galdeblære sygdom begrænse deres fedtindtagelse til 40 g pr. Dag. Det er vigtigt at spise en række fødevarer fra hver af fødevaregrupperne, men for at begrænse fedtholdige fødevarer, især fedtfattig mælk og kød. Vitamin C-rige fødevarer som citrusfrugter og peber hjælper med at nedbryde kolesterol. Du kan kræve vitamin C og fedtopløseligt vitamintilskud på grund af malabsorption.

Full-Fat Mejeri

Mælk og andre mejeriprodukter indeholder vitamin D, calcium og protein. Mens du har brug for disse næringsstoffer, er visse fødevarer som fuldmælk, kærnemælk, fløde, smør, creme fraiche, nondairy creamer, fuldmælksost, ostspredninger, chokolademælk og is høj i mættet fedt. Du bør undgå disse fødevarer, de kan bidrage til dannelsen af ​​gallesten eller udløse et angreb af galdeblæresmerter. Vælg skum eller 1 procent mælk, yoghurt lavet af skummetmælk, fedtfri ost, fedtfattig hytteost, skummet kærnemælk og fedtfri creme fraiche.

Fed kød

For at undgå at udvikle galdeblære sygdom eller for at forhindre galdeblæreangreb, begræns kød, der er rige på mættet fedt og kolesterol. Mættet fedt er rigeligt i animalske produkter, især stegt, fedtet eller stærkt marmoreret kød, oksekød, spareribs, skinkehak, kød, æg, tun og laks dåser i olie, pølse, hotdogs, hamburger, and, gæs, sovs og jordnødde smør. Vælg magert kød, koldtvandsfisk, tofu og bønner for at opfylde dine proteinbehov. Vælg primære stykker af magert kød, koldtvandsfisk, fjerkræ uden hud, magert oksekød, svinekød, lam, tun pakket i vand, fedtfri frokost kød, tun eller laks pakket i vand og tofu for at opfylde dine proteinbehov.

æg

Æg bør spises i moderation på en galdeblære kost. Du bør ikke spise mere end tre æg om ugen. Æg er rig på kalorier, fedt og kolesterol, men de er en god kilde til protein og cholin, der er kendt for at øge hjernens funktion. Forbered æg ved kryptering eller poaching med meget lidt fedt. Prøv at bruge æggehvider og ægsubstitutter med mindre fedt.

En af de værste madlavningsmetoder på en galdeblære kost er stegning. Hold dig væk fra stegte fødevarer, der er rige på kalorier, mættet fedt, transfedt og kolesterol. Når din krop ikke er i stand til at nedbryde kolesterol, krystalliseres det og danner gallesten. Undgå mad som fransk pommes frites, løg ringe, donuts, fritters, kager og endda grøntsager, der er stegte. Begræns din brug af smør, når du spiser mad, brug margarine i stedet.

Kommercielt forarbejdede desserter og slik er typisk rig på raffineret sukker og kan øge risikoen for at udvikle gallesten og galdeblære sygdom. Overskydende sukker kræver, at kroppen producerer mere insulin og opbevarer det som fedt. Du bør også undgå kommercielle bagværk, desserter, kager, tærter, is, donuts, chokolade, kager og pudder lavet med transfedt og fuldmælk. Disse fødevarer er højt i kalorier og fedt og bør undgås. Vælg sherbet og pudding lavet af skummetmælk, fedtfri frosne yoghurt, frugtis, sorbet, gelatine, vaniljeplader, ingefær snaps og graham crackers, hvis du har lyst til noget sødt. Undgå at tilføje flødeskum eller dessertpåfyldninger, der kan have stor fedtindhold.

Fried Foods

Slik og desserter