Motion & acid reflux

Når en person spiser et måltid, passerer maden gennem et rør kaldet spiserøret i maven. Acid reflux opstår, når muskelringen, der lukker maven under fordøjelsen åbner, giver mavesyre og fordøjer mad til at spatte tilbage i spiserøret, hvilket forårsager en brændende fornemmelse i brystet. Cid reflux kan stabiliseres ved lavt træning, medicin og Andre livsstilsændringer, herunder undgå krydret mad.

Kronisk tilstand

En lejlighedsvis episode af sur reflux, også kendt som halsbrand, er normal. Men når tilstanden bliver kronisk, bør en læge konsulteres. Kronisk syre reflux betyder, at muskelringen, der lukker maven under fordøjelsen, er blevet svækket og åbner for ofte. Kronisk syre reflux kaldes gastroøsofageal refluks sygdom, eller GERD. Den præcise årsag til, at muskelringen åbner for ofte, er endnu ikke forstået. Men betingelsen bør tages alvorligt, fordi hvis kronisk syre reflux er efterladt ubehandlet, kan det nogle gange forårsage spiserørkræft.

triggers

Kronisk syre reflux kan udvikle sig i enhver alder. National Heart Burn Alliance er en støttegruppe for voksne, og Pediatric / Adolescent Gastroesophageal Reflux Association hjælper børn, der lever med GERD. Episoder af sur reflux kan udløses af krydrede måltider, graviditet, rygning, nogle typer af abdominale øvelser og stress blandt andre årsager. Hver person med kronisk halsbrand bør holde en journal og afgøre, hvilke fødevarer og aktiviteter der afbrydes et syre refluksangreb.

Øvelsesændringer

Fysisk aktive mennesker, der lider af sur reflux, skal ændre deres øvelser for at mindske risikoen for, at mavesyre vil blive skubbet ind i spiserøret. Nogle typer af effektive øvelser udløser rent faktisk syre refluksangreb, ligesom nogle former for sportdrikker. Jogging, løb og vægtløftning entusiaster bør overveje at skifte til lav-effekt øvelser, såsom at gå, cykle, vandre, svømme, dans og Pilates. I et essay om “Øvelse og hjerteforbrænding” advarer National Heart Burn Alliance sig specielt mod øvelser, der omdanner den naturlige vej til fordøjelsen, som f.eks. Headstands, eller som spænder mavemusklerne, såsom sit-ups og crunches.

Sofa kartofler

En anden type syre reflux patient lider under for lidt motion – sofaen kartoffel. Syre refluksangreb er ofte forårsaget af vægtforøgelse, så vægten omkring taljen eller overdrevent stramme tøj presser på underlivet, styrker mavesyre i spiserøret. Den gode nyhed for sofa kartofler er, at et moderat træningsprogram vil hjælpe med at kontrollere syre reflux, herunder at gå rundt i huset, klatre trapper eller gå udenfor i en halv time et par gange om ugen. Brug af en stand-up desk eller walk-workstation hjemme eller på jobbet kan være en anden måde at få motion på.

Håber

Selvom syre reflux ikke kan helbredes i øjeblikket, har patienterne muligheder, som kan hjælpe dem med tillid til at se frem til væsentlige forbedringer i deres tilstand. De kan lave lavt træningstræning, undgå syre refluks triggere som krydrede fødevarer, sove i forhøjet stilling og spørg deres læge om medicin.