Elektrolyt ubalance i nyresvigt

Nyrerne spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​væsker og elektrolytter, og når de opstår, fører det ofte til en elektrolyt ubalance. Elektrolytter er ladede partikler involveret i transmissionen af ​​impulser i nerve og muskler. Når ubalancer opstår, kan dette føre til alvorlige komplikationer og endda død.

Fungere

Nyresvigt, også kendt som nyresvigt, kan være enten akut eller kronisk. Akut nyresvigt har en pludselig indtræden, normalt timer til dage, og kan være forårsaget af traume, infektion eller obstruktion. Ved akut nyresvigt, hvis den underliggende årsag er rettet, vender nyrerne tilbage. Ifølge “Væske og elektrolytter Demystified” betyder kronisk nyresvigt progressivt og irreversibelt tab af nyrefunktion.

Kalium

Nyren er det primære organ, der er ansvarlig for kaliumudskillelse. Når kalium opbygges i blodbanen, kaldes det hyperkalæmi. Hyperkalæmi kan forårsage krampekræft, træthed, muskel svaghed eller lammelse. Ifølge “RN” vil alvorlig hyperkalæmi nedsætte hjerteimpulserne og kan føre til hjertestop.

Natrium

Natrium spiller en vigtig rolle i væskebalance, neuromuskulær funktion og syre-base balance. Nyrerne bevarer eller udskiller natrium afhængigt af kroppens behov. Hvis nyrerne ikke er i stand til at udskille natrium, vil der forekomme hypernatremi. Hypernatremi kan føre til desorientering, muskelspænding, forhøjet blodtryk og svaghed.

Magnesium

Som nævnt i “Væsker og elektrolytter Demystified” er den hyppigste årsag til hypermagnesæmi nyresvigt. Et overskud af magnesium påvirker centralnervesystemet, musklerne og hjertesystemet: blodtryksfald, hjertefrekvensen sænker, og i alvorlige tilfælde kan koma og hjertestop forekomme.

Fosfor og Calcium

Fosfor- og calciumniveauet påvirkes af nyresvigt. På grund af det gensidige forhold mellem fosfor og calcium forårsager tilbageholdelsen af ​​fosfor ved nyresvigt et fald i calciumniveauet. Lavt indhold af calcium forårsager muskelspasmer, anfald og unormale hjerterytmer. Tilstedeværelsen af ​​høje serumniveauer af fosfor i længere perioder kan medføre yderligere komplikationer. Da calciumniveauet forbliver lavt, begynder skeletdemineralisering at forekomme, og der forekommer kalciumaflejringer i vaskulære celler, der forårsager hærde arterielle vægge. Dette kan igen føre til forstørrelse af hjerteets venstre ventrikel, højt blodtryk og i sidste ende hjertesvigt.