Honningdødeallergi

Honningdug er en stor, gul melon med fugtigt, sødt kød. Selvom det er temmelig usædvanligt at have en allergi over for honningdew melon, forekommer de ifølge Food Allergy and Anafylaxis Network. Kontakt en allergiker for at afgøre, om du har en allergi over for honningdrå eller andre typer melon. Mennesker med fødevareallergier er ofte allergiske overfor mere end en type mad eller allergen. Gør dit bedste for at undgå frugt helt, hvis du har en allergi over for honningdråmelon.

Forekomst

Du kan være allergisk over for næsten enhver mad. Mens børn undertiden “vokser” allergier, gør voksne det overvejende ikke. Hvis du har en allergi over for honningdækkemelon, skal du undgå frugtsaft og salater, der indeholder ingrediensen. Fødevareallergier er noget usædvanligt – omkring 3 til 4 procent af voksne lider af en eller flere fødevareallergier, ifølge Mayo Clinic. Sjældent kan en alvorlig tilstand, der kaldes anafylaksi, forekomme under en allergi, som kræver akut lægehjælp.

Oral Allergysyndrom

Hvis du er allergisk over for honeydew melon, skal du muligvis undgå ragweed pollen, cantaloupe, vandmelon og tomater. Dette skyldes et pollen-fødevareallergisyndrom, der ofte kaldes “oral allergisyndrom.” Denne krydsreaktivitet opstår, fordi de allergenfremkaldende proteiner i ragweed og honningdew melon er ens, bemærker Mayo Clinic. Kontakt din allergiker for at teste dine reaktioner på forskellige allergener.

Symptomer

Symptomer på en allergi mod honningdew melon kan høste inden for få minutter efter at have spist det, eller op til flere timer senere. Nogle af de første symptomer på en fødevareallergi er ofte nældefeber, udslæt, hæsende stemme og hvæsen. Du kan også opleve mavesmerter, diarré, kvalme og kløe i munden, halsen, øjnene eller ansigtet. Det er almindeligt at have kortpustetid, hoste eller overbelastning.

Allergisk reaktion

Normalt forsvarer dit immunsystem mod skadelige stoffer, men når du har en fødevareallergi, genkender din krop fødevaren som et toksin og reagerer fuldt ud. Kroppen skaber immunoglobulin E antistoffer mod en bestemt fødevare og frigiver histamin. Histamin er ansvarlig for mange af symptomerne på en fødevareallergi – som løbende næse og kløende, vandige øjne.