Hvor hurtigt går en unicykel?

Unicyklen har eksisteret siden slutningen af ​​det 19. århundrede. Selvom det var til salg til offentligheden, blev de fleste unicycles brugt af cirkusartister, snarere end af “almindelige folk”. Ting ændrede sig i 1980’erne, da unicykel-design begyndte at ændre sig for at introducere flere variationer, der appellerede til den generelle befolkning. Bortset fra standardcyklerne er der også sædeløse unicykler samt “giraf unicykel”, hvor sædet kan være så højt som 5 meter fra jorden.

Nybegyndere kan blive nødt til at starte med den mindste cykel, der er tilgængelig, den 20-tommers hjul. En af de største udfordringer ved at ride en cykel er at lære at montere den og derefter opretholde balance på den. At vælge en høj unicycle gør montering vanskeligere og øger også frygten for at falde af. En 20-tommer hjul er den langsomeste af de normale størrelse cykler. En erfaren rytter kan muligvis nå høj hastigheder på 8 mph som et maksimum.

Unicycles kommer i forskellige højder. Højden på en enhjulet bestemmes af hjulets størrelse. Jo større hjulet jo mere overflade det dækker, hver gang du pedaler og hjulet roterer. Det betyder, at et 36-tommers hjul vil gå meget hurtigere end et 20-tommers hjul. Den gennemsnitlige hastighed for en 20-tommer enhjuling er 5 km / t, mens en 36-tommer unicycle kan køre med et gennemsnit på 11 mph. En erfaren rytter kunne teknisk nå hastigheder på op til 22 mph på en 36-tommer unicykel. Mini-cykler, med hjul under 20 tommer, er mere til showmanship end for ridning, da de er for små til at give ridekomfort.

Selv, flade overflader som fortovet giver mulighed for bedre hastigheder. Når du gør mountain unicycling eller kører på ujævne overflader, vil du sandsynligvis sænke. Ifølge unicykelekspert John Foss på sin hjemmeside Unicycling.com er en gennemsnitlig høj hastighed på 13 til 15 mph muliggjort på grusveje.

Unicycles har ingen kæder og ingen gear. Det betyder, at den hastighed, du kører på, er helt afhængig af, hvor hurtigt du pedaler på en plan overflade. Du skal opretholde en minimumshastighed for at holde balancen, men hvor meget hurtigere du kører afhænger af, hvor meget du kan klare. For eksempel er gennemsnitshastigheden for at køre en 29-tommer unicykel 7 mph. Hvis du ikke er i form, kan du opleve, at du kun kan klare 5 km / t uden at trække vejret eller miste din balance. Enhver i god form kunne nå den høje ende af spektret, ved ca. 14 mph for den pågældende hjulstørrelse.

Gennemsnitshastighed

Størrelse på hjul

Overflade

Fitness