Hvordan man skifter hjulspidser på cykel

Spidsen er akslen på cykler med quick-release hjul. Da din cykel bliver ældre, kan dine spidser blive slidt eller beskadiget og skal udskiftes, eller du vil måske opgradere til et bedre sæt spidser. Installation af nye cykelspidser er en simpel procedure, der kræver ingen værktøj og kun et lille akselfedt til at opnå. Pas på at justere dine nye spydstykker korrekt, så de ikke er for stramme, hvilket kan binde hjulet mod rammen eller heller ikke for løst, hvilket kan give hjulet helt ud af cyklen.

Frigør bremsekablet eller lad noget luft ud af dækket for at gøre det lettere at fjerne hjulet fra cyklen. Åbn hurtigudløseren på den gamle cykelspids og fjern hjulet fra cyklen.

Tag fat i spydmørtelmøllen på den ene side af akslen i den ene hånd. Med din anden hånd skal du dreje frigivelsespaken for at dreje spidsen mod uret og løsne spindelmøtrikken.

Træk æggeløtterne ud med fingrene og fjern det fra spyddet. Træk quick-release håndtaget væk fra akslen for at fjerne den gamle spydstang fra akslen. Træk økornøtterne tilbage på spydstangen og sæt den gamle spyd til side.

Skru økornødlen ud af den nye spyd. Påfør et tyndt lag af akselfedt til den nye spidsstang. Sæt hurtigudløseren i åben stilling.

Sæt spydstangen gennem akslen. Træk den nye egernødder på spydstangen, indtil den er fingerstramt. Udskift cykelhjulet på cykelrammen.

Juster hurtigudløseren, så den ligger langs cykelrammen, når den er i lukket position. Luk quick-release håndtaget for at sikre, at spidsen greb rammen fast og holder hjulet på plads.

Juster spidsen, hvis den er for stram eller for løs. Åbn hurtigudløsningen og drej ekkernøtteren med uret for at spænde eller mod uret for at løsne møtrikken. Når du har justeret korrekt, skal du lukke hurtigudløseren.

Gentag proceduren på det andet hjul.